Duurzaam en efficiënt verwarmen met hoogwaardige infraroodverwarming
Infrarood verwarming kopen en vergelijken
Ben je op zoek naar een alternatieve manier om je woning of bedrijf te verwarmen? Onze oplossing heet infrarood verwarming. Onze hoogwaardige infrarood producten geven warmte die vergelijkbaar is met de warmtestraling van de zon. Deze comfortabele manier van verwarmen is goed voor het milieu en zeker voor je portemonnee. Infrarood verwarming is voor iedere ruimte geschikt.
We vertellen je graag meer, maar we laten het je ook graag ervaren in onze Wellheat Experience Home in Drachten of bij onze dealers in heel Nederland.
Infrarood verwarming: de weg naar duurzaamheid
Zuinig op onze planeet
Gezond en veilig
Onze duurzame oplossing is infrarood en bovendien geluidloos.
Geen onderhoud
Geringe installatiekosten en geen onderhoudskosten.
Onze dealers helpen je graag verder en kunnen tevens de installatie van de panelen voor je verzorgen
Smaakvol design
Comfortabel
Europese merken
Wellheat heeft uitsluitend Europese merken en producten in het assortiment omdat ieder merk z’n eigen signatuur, functionele eigenschappen en prijs heeft.
Onze merken zijn o.a. Redwell, Kellvius, Galaxy, Ecaros, Heatwave, Elbotherm en Heatstrip.
Veelgestelde vragen over infrarood
Van het gas af
Steeds meer woningen worden afgekoppeld van het aardgas. Daarvoor in de plaats komt duurzame energie voor verwarming én warm water. Traditionele HR-ketels, CV-ketels en gaskachels verdwijnen langzamerhand naar de achtergrond en maken plaats voor nieuwe gasloze warmtebronnen.
Geen schadelijke uitstoot
Duurzaam verwarmen is verwarmen zonder uitstoot van CO2. De nieuwe warmte, zoals wij dat noemen, wordt onder andere verkregen uit duurzame stroom die bijvoorbeeld afkomstig is van zonnepanelen.
Duurzaam verwarmen
Je woning, kantoor, bedrijfspand of vakantiehuis duurzaam en dus energiezuinig verwarmen? Wellheat biedt de meest ideale oplossing. Wij hebben ons gespecialiseerd in hoogwaardige infraroodverwarming.
Infrarood vs convectie
Om de werking van infrarood warmte uit te kunnen leggen, moeten we beginnen bij de traditionele convectie verwarming. De meeste woningen in Nederland worden verwarmd door middel van convectie verwarming afkomstig van wandradiatoren, vloerverwarming of gaskachels. Deze bronnen verwarmen primair de circulerende lucht die weliswaar snel opwarmt, maar net zo snel ook weer afkoelt.
Zonnewarmtegevoel
Infrarood verwarmt niet de lucht maar juist de massa en de objecten waardoor een evenwichtig warm gevoel ontstaat. Vergelijk het maar eens met de zon. Dit is onze grootste natuurlijke infrarood. Want terwijl het buiten vriest kun je op een strakblauwe dag gerust in het zonnetje zitten. En dat is alleen maar mogelijk door de overvloedige infraroodstraling die de zon afgeeft. Onze infraroodpanelen werken op precies dezelfde wijze. De objecten in de ruimte absorberen de warmte en geven die langzaam weer af. Een constante temperatuur, die per ruimte of zelfs per zit- of werkplek ingesteld kan worden, zorgt er bovendien voor dat de ruimte sneller warm aanvoelt.
Géén licht
In tegenstelling tot wat veel mensen denken: Infrarood geeft géén licht. Dus ook geen rood of amberkleurig licht.
Hoofdverwarming
Besluit je om je huidige verwarmingssysteem niet langer in te schakelen (bijvoorbeeld omdat je niet langer gas wilt gebruiken of omdat bijvoorbeeld je CV-ketel vervangen moet worden), dan biedt een hoogwaardig infraroodverwarmingssysteem uitkomst. Voor een comfortabele warmtebeleving is het belangrijk dat de ruimtes egaal en volledig verwarmd worden. De positionering van de panelen en een evenredige verdeling van het vermogen per m3 is cruciaal en moet ervoor zorgen dat de warmtestraling is gericht op de massa zoals de vloer en de meubelen. Deze accumuleren de warmte en geven deze op hun beurt weer langzaam af aan de omgeving. Hoogwaardige infraroodproducten onderscheiden zich doordat de stralingsefficiency hoog is waardoor ze een groter bereik hebben.
Bijverwarming
Besluit je om de thermostaat van je CV-systeem structureel lager te zetten of trekt je warmtepomp het in de koude periodes net niet, dan is het inzetten van infraroodproducten een uitstekende aanvulling op je verwarmingssysteem. Doordat je met behulp van de thermostaten heel eenvoudig meerdere zones kunt instellen, kun je de bijverwarming per ruimte inregelen. Ook hiervoor geldt dat de positionering van de panelen en een evenredige verdeling van het vermogen per m3 cruciaal is.
Spotverwarming
Verlang je op een specifieke plek in huis of in één bepaalde ruimte extra warmte, dan bieden meer specifieke infraroodproducten de oplossing. Veelvoorkomende plekken waar spotverwarming wordt toegepast zijn de zithoek, de eethoek, de badkamer en de studeer- of werkkamer. Voor veelgebruikte plaatsen in huis – zoals bijvoorbeeld de zithoek en de badkamer – is een permanente oplossing raadzaam. Door het gebruik van mobiele panelen of producten kun je de warmte – al naar gelang de wens – heel eenvoudig verplaatsen van de ene naar de andere ruimte.
Infraroodwarmte is stralingswarmte waarmee warmte wordt geabsorbeerd in wanden, vloeren, plafonds, meubels én het menselijk lichaam. Al deze objecten geven de warmte vervolgens vertraagd af aan de ruimte.
Droge warmte
Infraroodverwarming geeft droge warmte waarmee ongewenste vochtophoping in de woning wordt voorkomen.
Energiebesparing
Doordat er bij het verwarmen geen fossiele brandstoffen worden verbruik en je de verwarming de-centraal kunt instellen, kun je betrekkelijk eenvoudig energie besparen.
Gasloos
Infraroodwarmte maakt het gebruik van (kostbaar) aardgas overbodig.
Geluidloos
Infraroodverwarming maakt – anders dan warmtepompen en airco’s – geen geluid. Beter voor de buurt en natuurlijk beter voor de buren.
Nauwelijks onderhoud
De warmtepanelen worden aangesloten op stroompunten en zijn eenvoudig schoon te houden. Het systeem vergt weinig tot geen onderhoud.
Eenvoudig verplaatsbaar
De panelen zijn eenvoudig los te koppelen en daarmee snel verplaatsbaar en te verhuizen.
Geen vergunning nodig
Voor het plaatsen van infraroodproducten heb je geen vergunning nodig. Met andere verwarmingssystemen zoals warmtepompen of airco’s heb je soms wel een (gemeentelijke) vergunning nodig.
Beter voor de luchtwegen
Door het gebruik van warmtepanelen is er geen sprake van luchtcirculatie en wordt dwarreling van onder andere stof en huismijt voorkomen.
Lange levensduur
Onze panelen zijn technisch zodanig samengesteld dat ze bij normaal gebruik 20 tot 25 jaar meegaan zonder dat de warmtestraling noemenswaardig afneemt (degeneratie-effect).
Onze verhalen
Landelijke Open Energiedag 21 september 2024
Op zaterdag 21 september 2024 organiseert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) de jaarlijkse Open Energiedag. De NVDE heeft als doel de transitie naar een
Kansen in de energietransitie door infrarood verwarming
Op 5 juni 2024 vond de kennisbijeenkomst over infraroodverwarming in woningen plaats. Het onderwerp werd vanuit wetenschappelijk, praktisch en beleidsmatig oogpunt belicht. In de energietransitie
Verbouwen, renoveren, isoleren en duurzaam verwarmen met hoogwaardige infraroodverwarming!
Wellheat ging op bezoek bij de verbouwde boerderij van Anita en Dorine, die wij in oktober 2023 mochten voorzien van infrarood verwarming. Na 20 jaar