Duurzaam verwarmen

We'll heat you, not the planet

Ben je op zoek naar een alternatieve manier om je woning of bedrijf te verwarmen? Onze oplossing heet infraroodverwarming. Onze hoogwaardige infrarood producten geven warmte die vergelijkbaar is met de warmtestraling van de zon. Deze comfortabele manier van verwarmen is goed voor het milieu en zeker voor je portemonnee. Infrarood verwarming is voor iedere ruimte geschikt.

We vertellen je graag meer, maar we laten het je ook graag ervaren in onze Wellheat Experience Home in Drachten of bij onze dealers in Nederland.

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?

We moeten van het aardgas af. Je hoort het steeds vaker. Zeker nu de energieprijzen enorm stijgen. Heb jij hier ook vragen of zelfs zorgen over, zoals “Hoe kan ik van het gas af?” of “wat is duurzame warmte?” en “wat is geschikt voor mijn woning?”. Wees gerust. Het zijn belangrijke vragen waarop wij heldere antwoorden hebben.

Wat is duurzame warmte?

Van het gas af

Steeds meer woningen worden afgekoppeld van het aardgas. Daarvoor in de plaats komt duurzame energie voor verwarming én warm water. Traditionele HR-ketels, CV-ketels en gaskachels verdwijnen langzamerhand naar de achtergrond en maken plaats voor nieuwe gasloze warmtebronnen.

Geen schadelijke uitstoot

Duurzaam verwarmen is verwarmen zonder uitstoot van CO2. De nieuwe warmte, zoals wij dat noemen, wordt onder andere verkregen uit duurzame stroom die bijvoorbeeld afkomstig is van zonnepanelen.

Duurzaam verwarmen

Je woning, kantoor, bedrijfspand of vakantiehuis duurzaam en dus energiezuinig verwarmen? Wellheat biedt de meest ideale oplossing. Wij hebben ons gespecialiseerd in hoogwaardige infraroodverwarming.

Hoe werkt infraroodwarmte?

Infrarood vs convectie

Om de werking van infrarood warmte uit te kunnen leggen, moeten we beginnen bij de traditionele convectie verwarming. De meeste woningen in Nederland worden verwarmd door middel van convectie verwarming afkomstig van wandradiatoren, vloerverwarming of gaskachels. Deze bronnen verwarmen primair de circulerende lucht die weliswaar snel opwarmt, maar net zo snel ook weer afkoelt.

Zonnewarmtegevoel

Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht maar juist de massa en de objecten waardoor een evenwichtig warm gevoel ontstaat. Vergelijk het maar eens met de zon. Dit is onze grootste natuurlijke infrarood verwarming. Want terwijl het buiten vriest kun je op een strakblauwe dag gerust in het zonnetje zitten. En dat is alleen maar mogelijk door de overvloedige infraroodstraling die de zon afgeeft. Onze infraroodpanelen werken op precies dezelfde wijze. De objecten in de ruimte absorberen de warmte en geven die langzaam weer af. Een constante temperatuur, die per ruimte of zelfs per zit- of werkplek ingesteld kan worden, zorgt er bovendien voor dat de ruimte sneller warm aanvoelt.

Géén licht

In tegenstelling tot wat veel mensen denken: Infrarood verwarming geeft géén licht. Dus ook geen rood of amberkleurig licht.

Hoofdverwarming, bijverwarming of spotverwarming?

Hoofdverwarming

Besluit je om je huidige verwarmingssysteem niet langer in te schakelen (bijvoorbeeld omdat je niet langer gas wilt gebruiken of omdat bijvoorbeeld je CV-ketel vervangen moet worden), dan biedt een hoogwaardig infraroodverwarmingssysteem uitkomst. Voor een comfortabele warmtebeleving is het belangrijk dat de ruimtes egaal en volledig verwarmd worden. De positionering van de panelen en een evenredige verdeling van het vermogen per m3 is cruciaal en moet ervoor zorgen dat de warmtestraling is gericht op de massa zoals de vloer en de meubelen. Deze accumuleren de warmte en geven deze op hun beurt weer langzaam af aan de omgeving. Hoogwaardige infraroodproducten onderscheiden zich doordat de stralingsefficiency hoog is waardoor ze een groter bereik hebben.

Bijverwarming

Besluit je om de thermostaat van je CV-systeem structureel lager te zetten of trekt je warmtepomp het in de koude periodes net niet, dan is het inzetten van infraroodproducten een uitstekende aanvulling op je verwarmingssysteem. Doordat je met behulp van de thermostaten heel eenvoudig meerdere zones kunt instellen, kun je de bijverwarming per ruimte inregelen. Ook hiervoor geldt dat de positionering van de panelen en een evenredige verdeling van het vermogen per m3 cruciaal is.

Spotverwarming

Verlang je op een specifieke plek in huis of in één bepaalde ruimte extra warmte, dan bieden meer specifieke infraroodproducten de oplossing. Veelvoorkomende plekken waar spotverwarming wordt toegepast zijn de zithoek, de eethoek, de badkamer en de studeer- of werkkamer. Voor veelgebruikte plaatsen in huis  – zoals bijvoorbeeld de zithoek en de badkamer – is een permanente oplossing raadzaam. Door het gebruik van mobiele panelen of producten kun je de warmte – al naar gelang de wens – heel eenvoudig verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. 

De voordelen van infraroodwarmte

Infraroodwarmte is stralingswarmte waarmee warmte wordt geabsorbeerd in wanden, vloeren, plafonds, meubels én het menselijk lichaam. Al deze objecten geven de warmte vervolgens vertraagd af aan de ruimte.

Droge warmte

Infraroodverwarming geeft droge warmte waarmee ongewenste vochtophoping in de woning wordt voorkomen.

Energiebesparing

Doordat er bij het verwarmen geen fossiele brandstoffen worden verbruik en je de verwarming de-centraal kunt instellen, kun je betrekkelijk eenvoudig energie besparen.

Gasloos

Infraroodwarmte maakt het gebruik van (kostbaar) aardgas overbodig.

Geluidloos

Infraroodverwarming maakt – anders dan warmtepompen en airco’s – geen geluid. Beter voor de buurt en natuurlijk beter voor de buren.

Nauwelijks onderhoud

De warmtepanelen worden aangesloten op stroompunten en zijn eenvoudig schoon te houden. Het systeem vergt weinig tot geen onderhoud.

Eenvoudig verplaatsbaar

De panelen zijn eenvoudig los te koppelen en daarmee snel verplaatsbaar en te verhuizen.

Geen vergunning nodig

Voor het plaatsen van infraroodproducten heb je geen vergunning nodig. Met andere verwarmingssystemen zoals warmtepompen of airco’s heb je soms wel een (gemeentelijke) vergunning nodig.

Beter voor de luchtwegen

Door het gebruik van warmtepanelen is er geen sprake van luchtcirculatie en wordt dwarreling van onder andere stof en huismijt voorkomen.

Lange levensduur

Onze panelen zijn technisch zodanig samengesteld dat ze bij normaal gebruik 20 tot 25 jaar meegaan zonder dat de warmtestraling noemenswaardig afneemt (degeneratie-effect).