Toepassingen

De enorme diversiteit aan infraroodproducten betekent dat er voor elke situatie een optimale toepassing is. Vandaar dat wij per ruimte de specifieke aspecten nader belichten.

Woonkamer

Gasloos verwarmen is de nieuwe toekomst. En dus nemen we in Nederland stap voor stap afscheid van de traditionele vormen van verwarming en verdwijnen de ouderwetse radiatoren langzamerhand uit onze woonomgeving. Omdat we wel het comfort in onze huiskamer willen behouden is de overstap naar elektrische infraroodverwarming een logische stap. Niet alleen beter voor het milieu maar ook beslist beter voor de portemonnee. 

Infraroodverwarming is een moderne, duurzame en efficiënte vorm van verwarmen voor binnen. Elektrische energie wordt omgezet in warmte die - net als de zonnewarmte - vervolgens zeer aangenaam aanvoelt. Door een planmatige aanpak is het mogelijk om de wand- en plafondpanelen zodanig over de woonruimte te verdelen dat het in de hele huiskamer - van vloer tot plafond - lekker warm is. De panelen zijn bovendien onderhoudsarm en kenmerken zich door een strakke vormgeving. Ze zijn bovendien geurloos én geruisloos. En door gebruik te maken van verschillende thermostaten kun je de warmtebeleving in je woonkamer optimaal inrichten.

Badkamer

Een warme badkamer geeft de gebruikers veelal een comfortabel en soms zelfs een luxe gevoel. Om dat te verwezenlijken is het wenselijk dat de temperatuur in de badkamer hoger is dan in andere ruimtes. Bovendien moet infraroodverwarming direct warmte geven om het gewenste comfort te bereiken. 

Met de badkamerverwarming van Wellheat realiseer je naast een aangename warmte tevens een veilige warmte. Je bevindt je per slot van rekening in een vochtige ruimte. 

Naast de gangbare panelen voor aan de wand of het plafond én de spiegelpaneel bieden wij glaspanelen aan die qua design voor een zeer exclusieve uitstraling zorgen.

Keuken

De keuken neemt in het hedendaagse leven een steeds prominentere rol in. Niet alleen wordt hier het eten bereid maar tevens is de keuken verworden tot een centrale ontmoetingsplaats waar je ontbijt, een koffietje drinkt, de krant leest en later op de dag je vrienden ontvangt voor een borrel. En in al die gevallen wil je een aangename warmte ervaren. 

Door gebruik te maken van bijvoorbeeld onze plafondpanelen kun je heel plaatselijk warmte creëren. Zo kun je bij wijze van spreken een paneel boven het kookeiland installeren en een afzonderlijk paneel monteren boven de eettafel. Door met twee thermostaten te werken kun je beide panelen afzonderlijk bedienen waarmee je de warmtebeleving in je keuken zelf kunt sturen.

Slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte waar in de meeste situaties de laagste temperatuur van alle woon- en leefvertrekken in huis wordt gehanteerd. Desondanks kan het af en toe fijn zijn als de temperatuur eventjes omhoog kan worden gehaald. Infraroodverwarming kan deze bijverwarming prima voor u oplossen. Zeker als de slaapkamer tevens als (thuis)werkruimte wordt gebruikt is het fijn als deze werkplek aangenaam warm is.  

Voor een dergelijke toepassing is plafondverwarming zeer geschikt. Door deze direct boven de werkplek te plaatsen ontstaat een optimale warmtebeleving.  

Een alternatief voor infrarood bijverwarming is onze hybride oplossing. Een hybride warmtepaneel bestaat uit een vlak infraroodpaneel dat aan de bovenzijde is voorzien van luchtroosters waarmee tevens warme lucht de ruimte in wordt gebracht. Deze panelen worden doorgaans aan de wand gemonteerd

Kantoor

De warmtevoorziening op kantoren is een onderwerp op zich. Omdat zich in de meeste kantoorsituaties meerdere werkplekken in één ruimte bevinden, dient er qua inrichting rekening gehouden te worden met individuele eisen voor warmtebeleving. Immers, waar de een het snel te warm heeft is het voor de ander soms te koud. 

Onze inbouw infrarood panelen worden direct boven de werkplek - bijna onzichtbaar - in het systeemplafond gemonteerd. De panelen nemen daardoor geen extra ruimte in beslag en kunnen per paneel individueel worden aangestuurd. En is er geen systeemplafond dan kunnen de panelen met een montagerail aan het plafond bevestigd worden. 

Door infraroodverwarming op kantoor op deze wijze in te richten én te gebruiken worden zones uitsluitend verwarmd als de werknemer aanwezig is. Tijdens zijn of haar afwezigheid of tijdens vakanties blijven de panelen uit waardoor er geen energieverlies optreedt en er kosten kunnen worden bespaard.

Buiten

Tijdens kille zomeravonden of milde winterse dagen, biedt een overkapping, een overdekt terras of een serre uitkomst. Het hedendaagse buitenwonen wordt daarom ervaren als een verlengstuk van wonen. Volledig ingerichte en comfortabele eet-en zitplekken vragen om een stijlvolle, krachtige en efficiënte verwarming. Met ons assortiment infraroodheaters bieden we voor vrijwel alle buitensituaties een passende oplossing. Laat je inspireren en informeer bij Wellheat naar de mogelijkheden.

Recreatiewoning

De populariteit van vakantiewoningen is behoorlijk toegenomen. Het verwarmen van dit type woningen met steeds wisselende en seizoensgebonden bezettingen, is een wetenschap op zich. Wij bieden een pakket duurzame maatregelen aan waarmee recreatiewoningen verwarmd kunnen worden zonder gas te gebruiken. Daarbij maken we gebruik van onder andere zonnepanelen, infraroodpanelen en een elektrische warmtepompboiler voor de warmwatervoorziening. 

Deze toepassingen zijn overigens zowel geschikt voor permanente als tijdelijke woningen, ook een caravan.