Duurzaam je huis verwarmen

 

 

 

Duurzaam je huis verwarmen: wat is het alternatief voor gas?

Op dit moment hebben we te maken met hoge energie- en gasprijzen, maar dat is niet de enige reden waarom veel mensen op zoek zijn naar een alternatief voor gas. We moeten namelijk voor 2050 met zijn allen van het gas af zijn. Hoog tijd om de opties tegen elkaar af te wegen en keuzes te maken voor een duurzame toekomst.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de alternatieven voor gas. Lees verder of kom in contact met ons team.

Waarom je huis of bedrijf verwarmen zonder gas?

Momenteel blijven de prijzen voor gas stijgen. Toch is de behoefte om van het gas af te stappen niet iets voor op de korte termijn. Al jaren worden steeds meer woningen afgekoppeld van het aardgas om plaats te maken voor duurzame energie voor verwarming, koken en voor warm water. Dat is geheel in lijn met de overheidsplannen. Traditionele HR-ketels, CV-ketels en gaskachels verdwijnen langzamerhand naar de achtergrond en maken plaats voor nieuwe gasloze warmtebronnen. Op deze manier zorgen we samen voor minder uitstoot.

Wat zijn de alternatieven voor een traditionele gasverwarming?

In de zoektocht naar een duurzame manier om je huis te verwarmen is het belangrijk om eerst te weten wat het alternatief voor aardgas is. Een voor de hand liggend en bereikbaar alternatief voor gas is natuurlijk stroom die opgewekt wordt door bijvoorbeeld windenergie of door zonnepanelen. Met deze duurzame bron van energie kun je kiezen voor duurzame producten zoals een elektrische vloerverwarming of infrarood warmtepanelen om je woning mee te verwarmen.

Daarnaast is het heel belangrijk om de isolatie van de woning zo goed als mogelijk op orde te hebben. Wil je meer weten over hoe je stapsgewijs bespaart op de energierekening of volledig van het gas af kan gaan? Laat je hierover voorlichten door een deskundige.


Infraroodverwarming als alternatief voor gasverwarming

Bij Wellheat steken we niet onder stoelen of banken dat wij fan zijn van infraroodverwarming. Infrarood warmte verwarmt niet de lucht maar juist de objecten waardoor een evenwichtig warmtegevoel ontstaat. Vergelijk het maar eens met de zon. Dit is onze grootste natuurlijke infraroodverwarming. Want terwijl het buiten vriest kun je op een strakblauwe dag gerust in het zonnetje zitten. En dat is alleen maar mogelijk door de overvloedige infraroodstraling die de zon afgeeft. Infraroodpanelen werken op precies dezelfde wijze. De objecten in de ruimte absorberen de warmte en geven die langzaam weer af. Een constante temperatuur, die per ruimte of zelfs per zit- of werkplek ingesteld kan worden, zorgt er bovendien voor dat de ruimte sneller warm aanvoelt. Dat bespaart op energie en dus ook op de kosten.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken: Infraroodverwarming geeft géén licht. Dus ook geen rood of amberkleurig licht.

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood?

Lees hier meer over de voordelen van infraroodverwarming of kom direct in contact met ons. Wij ontvangen je graag in onze showroom en vertellen je alles over het duurzaam verwarmen met infrarood panelen.