Energiezuinig verwarmen met infraroodtechnologie

Waarom op zoek gaan naar een manier om energiezuinig te verwarmen?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor energiezuinig verwarmen.

  1. Ten eerste kun je de energiekosten verlagen omdat energiezuinige verwarmingstechnieken minder energie verbruiken dan traditionele verwarmingstechnieken. Dit kan leiden tot aanzienlijke (kosten) besparingen op de energierekening.
  2. Ten tweede draagt energiezuinig verwarmen bij aan een duurzamere levensstijl omdat het de uitstoot van broeikasgassen vermindert. De opwarming van de aarde is een groot milieuprobleem, en door energiezuinig te verwarmen, kunnen we een steentje bijdragen aan het verminderen van deze uitstoot.
  3. Ten derde neemt de kans op verbetering van de luchtkwaliteit in een ruimte toe omdat sommige verwarmingstechnieken, zoals infrarood verwarming, de lucht niet in beweging brengen waardoor stof of andere schadelijke stoffen de luchtwegen minder goed kunnen bereiken. Dit kan helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen en een aangenamere leefomgeving te creëren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood verwarming?

Energiezuinig verwarmen met infraroodverwarming is een populaire manier om huizen en gebouwen te verwarmen. Infraroodverwarming gebruikt onzichtbare infraroodstraling om de objecten in een ruimte te verwarmen in plaats van de lucht. Dit betekent dat de warmte direct wordt afgegeven aan de muren, meubels en andere objecten in de ruimte, waardoor ze snel en efficiënt verwarmd worden.

Is Infraroodverwarming zuinig?

Infraroodverwarming is een duurzame en energiezuinige manier van verwarmen, omdat het decentraal ingezet kan worden waardoor er per saldo minder energie verbruikt wordt dan bij traditionele centrale verwarmingstechnieken zoals vloerverwarming, radiatorverwarming en convectorverwarming. Infraroodwarmte wordt bovendien ‘geaccumuleerd’ door de massa waardoor de warmte langer aanwezig blijft, waardoor er minder energie nodig is om de ruimte op temperatuur te houden.

Door infraroodverwarming toe te passen als bijverwarming op specifieke plekken in de woning zoals de zithoek of de badkamer, kan de centrale verwarming een paar graden omlaag terwijl het dan in de zithoek bijvoorbeeld lekker comfortabel is. Een combinatie van centrale verwarming en decentrale verwarming is derhalve een veel voorkomende manier om enerzijds kosten te reduceren en anderzijds de CO2-uitstoot te verminderen.

Al met al is infrarood verwarming een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een energiezuinige en duurzame manier van verwarmen. Voor meer informatie over infraroodverwarming lees hier verder of neem contact op.